top of page

Grundregler

In-check

​​For at vi kan have styr på hvem der kommer, skal man igennem et in-check, hvor man skal vise medlemskab og våbenkontrolleres. Det er også her, at man har mulighed for at låne udstyr. Når man er færdig ved in-check, følger man stien, indtil man når frem til to sheltre og en bålhytte. Dette område er vores kro-område, der bruges til mange ting i vores rollespil.

Briefing og debriefing 

Før spillet starter, vil vi afholde en spilbriefing. Dette er tidspunktet, hvor vi fortæller om hvad der kommer til at ske, informerer om udflugter, regler og andre praktiske ting. Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål. Det er obligatorisk at deltage til spilbriefing!

 

Efter briefing vil der blive råbt spilstart, og spillet vil være i gang!

Efter spillet, vil vi afholde en debriefing. Her snakker vi om hvordan dagen er gået, hvad der gik godt, hvad der gik dårligt og om alle nu har deres ting. Her kan der også stilles spørgsmål. Før debriefing vil der blive råbt spilstop, og spillet stopper.

Umiddelbart efter debriefing vil der blive afholdt nogle afsluttende offgame-kampe, hvor vi laver noget sjov og ballade.

Færdigheder

Alle roller til vores rollespil har nogle færdigheder. Disse færdigheder kan gøre rollen i stand til at gøre forskellige ting. Nogle færdigheder kan gøre din rolle i stand til at forbedre våben eller rustninger, give din rolle mere magi eller andre ting. Alle disse færdigheder bliver tildelt ved hjælp af enten basisroller, castingroller, monsterroller eller holdroller.

Liv og død

Alle har fra start 3 liv med mindre, de har nogle færdigheder eller rustning der giver dem mere. Hver gang man bliver ramt af et våben, tager man skade.

Man mister som udgangspunkt 1 af sine liv, når man tager skade. Nogle færdigheder gør, at magi eller våben giver mere end 1 i skade. Bliver du ramt af nogle af disse færdigheder, vil personen, der rammer dig, altid skulle informere dig om hvor meget, du har taget i skade. Der findes også færdigheder der kan reducere skade.

Når man ikke har flere liv tilbage, så dør ens rolle. Så skal man lave en lille dødsscene og lade som om, man er død. Hvis der er meget vådt eller meget tumult, tager man hånden på hovedet, siger man er død, og går ud til siden og spiller død.

For at blive levende igen, skal man genoplives af en hjælper eller vente ca. 5 minutter nede i vores kro. Nogle spillere har færdigheder, der kan få dig i live igen.

Man må først rejse sig for at finde et sted at genoplive, når man har været død indtil kampen er slut og vinderne forlader kampladsen.
 

Bare rolig! Man bestemmer selv om ens rolle dør permanent til vores rollespil, så andre spillere kan altså ikke permanent dræbe din rolle. Du kan altid genoplive.

Banner og flag

Vi elsker bannere, flag og vimpler! Derfor kan man hos os få en bonus for sit holds flag.

Det er vigtigt, når du laver dit flag, at du gør dig umage. Jo bedre dit flag er, og jo bedre det passer til jeres hold, jo sejere bonusser kan I få.

Man må IKKE tage andres flag. Flag er noget mange gør sig meget umage med, så tag ikke andres flag uden at få lov først.

Bonussen gælder så længe, jeres flag bliver benyttet af jeres hold. Normalt giver flag hele jeres hold +1 liv. Flere flag med samme effekt ophober sig ikke. Man kan altså ikke få bonussen med +1 liv to gange, hvis man har to flag med denne bonus. Hvis man har to flag, og de hver giver forskellige bonusser, gælder BEGGE bonusser.

Det er muligt for to hold, med hver deres flagbonus, at slå sig sammen før en kamp. Så længe de er på samme side, gælder begge flags bonusser. 

Træfzoner og -sikkerhed

Det er forbudt at slå i hovedet, ansigt, hals, nakke og skridt. Sig undskyld hvis dette sker. Du må heller ikke slå hårdt

Du må ikke løbe eller hoppe ind i andre.

 

Vores stopord er: "Lagkage". Hvis stopordet råbes, skal alt rollespil til hver en tid fuldstændig stoppes, og man skal sørge for at alle er okay - især personen som råber stopordet. Efter situationen er blevet håndteret, kan rollespillet fortsættes. Respekter dog altid hvis folk glemmer stopordet og prøver på anden vis at kommunikere stop.

 

Våben er hurtige, men ikke trommestikker. Det er i orden at lave små hurtige slag, men at slå med sammen tempo og hastighed som med en trommestik er ikke tilladt. Dette vil dog altid være et vurderingsspørgsmål. Husk at teknik, træning og våben kan have meget stor indflydelse på hvor hurtigt et våben kan svinges.

 

Bliver du ramt af et våben, der først har ramt et skjold, våben eller anden person, tæller dette slag altid som ramt.

 

Du må ikke holde fast i andre spillere eller deres ting/våben. Du må dog gerne puffe andres våben til side med dit eget våben. Dette gælder også skafter på køller, økser, spyd og lignende.

 

Buer må maksimalt trække 30 pund - gerne mindre. Minimumsafstanden for at skyde med bue er 10 meter.

 

Kastevåben skal være godkendt som kastevåben af en hjælper, før de må kastes med. De skal som udgangspunkt være bløde og kerneløse.

 

Kanoner og lignende er tilladt, så længe de ikke skyder for hårdt. De har som udgangspunkt en sikkerheds afstand på 20 meter. Alt ammunition skal godkendes. Kanoner skal være lovlige.

Tohåndsvåben/stager/spyd har særlige regler og færdigheder. Her er en beskrivelse af hvornår et våben er tohåndsvåben/stage/spyd:

 

Uanset reglerne herunder, er det altid op til våbenkontrollanten at vurdere dit våben:

 

1 Alle våben der er lavet til at blive brugt i to hænder, er som udgangspunkt tohåndsvåben.

 

2 Spyd og kampstave er ikke tohåndsvåben, men skal benyttes i to hænder når du angriber.

Stager der kan slå og som er over 180cm er ikke tohåndsvåben, men skal benyttes i to hænder når du angriber.

 

3 Korte tohåndsvåben, såsom langsværd, katanaer eller lignende, kan ved tilladelse fra våbenkontrollanten benyttes som både ethåndsvåben og tohåndsvåben. Et tohåndsvåben, der benyttes i en enkelt hånd, tæller som et ethåndsvåben, og du kan derfor ikke bruge dine tohåndsvåbensfærdigheder før du benytter begge hænder på dit tohåndsvåben.

 

4 Bagenden af stagevåben eller lignende giver skade, hvis de er godkendt til dette.

Magi

Alt magi andre spillere kan bruge på dig, som kan give dig skade, kræver at de rammer dig eller dit skjold/våben med en bold eller andet godkendt magisk missil, eller benytter en godkendt tryllestav eller anden form for magisk katalyst.

 

Nogle magiske våben og skjolde kan slå disse bolde/missiler væk. Dog giver de stadig skade, og det er op til kasteren af magien at se hvem der bliver ramt (kasteren kan selv blive ramt!).

 

En magisk bold/missil kan som udgangspunkt kun give skade én spiller af gangen. Den kan altså ikke hoppe fra spiller til spiller og give skade. Hvis en bold/missil rammer jorden eller eksempelvis et træ eller bygning, er bolden/missilet ”dødt” og giver ikke længere skade. En magisk bold/missil må ikke samles op igen før kampen er slut. Du må medbringe så mange bolde/missiler som du har lyst til, men alle bolde/missiler skal se in-game ud, og godkendes af en hjælper før de må bruges.

 

Der er størrelseskrav til bold/missil størrelse, og dette er beskrevet på de pågældende færdigheder. Størrelserne er lavet ud fra hvilke skumbolde der kan købes billigt i sportsforretninger og på nettet. Størrelserne for bolde starter fra 7 cm i diameter og går hele vejen op til 20 cm i diameter. De store bolde/missiler på 50 cm+ har specielle regler, og giver som udgangspunkt skade indtil de står helt stille - uanset om de rammer jorden, andre spillere eller genstande.

Det er vigtigt at spillere som bruger magi, siger deres rite (trylleremse) og magiens effekt højt og tydeligt, så modtageren kan høre det. Det er ligeledes også vigtigt at modtageren hører efter hvad magi-brugeren siger.

Rustningsregler

Ved at bære en godkendt rustning, får man flere liv i form af rustningspoint (RP). Kroppen er delt ind i flererustningszoner

For at få RP skal disse dele være dækket af rustning. Antallet af point, der bliver tildelt afhænger af hvilken type rustning man benytter.

Man kan godt benytte flere typer rustning på samme sted.

En rustning kan vurderes anderledes end angivet i rustningssystemet, hvis det vurderes at rustningen dækker mere eller mindre end, hvad der anses for tilstrækkeligt, eller måske ser meget sej ud.

Det er altid op til rustningskontrollanten at bestemme antallet af tildelte RP. Rustning skal altid godkendes og kontrolleres; også selvom den er blevet det tidligere.

Du kan maksimalt opnå 15 rustningspoint. Hvis din rustning samlet ville opnå 20 rutningspoint, så kan du desuden også kun tage maksimalt 1 i skade fra våben, buer og krudtvåben.

 

Rustningstyper er inddelt i følgende typer:

Stofrustning (SR).

Slagkofter eller andre tykke og polstrede beklædningsgenstande samt meget blødt læder.

 

Læderrustning (LR).

Hårde læder rustninger.

 

Brynjerustning (BR).

Rustning sammensat af metalringe.

 

Pladerustning (PR).

Brystplade, brigandine og lignende.

 

Særlige rustninger:

Rustninger lavet af materialer såsom plastik, latex eller andet. Vil blive bedømt alt efter hvor flotte de ser ud.

Nævekamp

En nævekamp er en slåskamp, hvor deltagerne kæmper uden våben, men med slag og spark. Når vi spiller rollespil, skal man huske ikke at slå og sparke i virkeligheden, men kun rollespille det. I en nævekamp vil den person med mest liv (livspoint + rustningspoint) vinde. Dog vil alle deltagere i en nævekamp tabe, hvis der er mere en to personen i nævekampen. Hvis man taber får man 1 i skade. 

Økonomi

For at gøre vores økonomi så simpel som mulig, har vi ikke andre in-game ressourcer end vores in-game mønter. Vi bruger kun bronzemønter. Alle mønter skal afleveres til spilstop.

 

Mønter vil blive delt ud til spilstart og gennem spillet, vil der være mulighed for at tjene flere i både kroen og hos forskellige NPC’er. Nogle færdigheder kræver at en anden spiller betaler dig en minimumspris.

bottom of page