top of page

Kriger

Krigeren står, som den måske vigtigste person i en hær, når slagene skal stå. Men ikke alle krigere er ens, dog er kendetegnet blandt mange krigere, at de tør se frygten i øjnene, når fjenden står overfor dig, klar til kamp. En ridder, med mod og styrke til at bekæmpe det onde, en vild og frygtløs barbar, der lader blodrusen overtage sindet i kampens hede, en sværddanser, som er i stand til at sno sig om sine fjender og ramme plet i enhver situation, eller en helt anden type. Kun fantasien sætter grænser for historien bag din karakter. 

Standard evner

Krigeren er trænet i brugen af alle former for rustninger. Han kan derfor bruge både let, medium og tung rustning til at starte med uden at skulle have evnerne.

Cirkel 1

Udholdenhed 1

Denne evne giver dig 1 ekstra liv.

Cirkel 2

Styrke

Denne evne gør dig i stand til at give 2 i skade med et tohåndsvåben. Efter at du har ramt din modstander skal du sige 2 i skade.

 

Stk: -

Cirkel 3

Skytte

Denne evne gør dig i stand til at give 2 skade med bue. Efter at du har ramt din modstander skal du sige 2 i skade.

 

Stk: 3 pr. kamp

Cirkel 4

Udholdenhed 2

Denne evne giver dig 1 ekstra liv.

Cirkel 5

Sejhed

Med denne evne kan du, en gang i løbet af en kamp, undgå at tage skade. Dette gøres ved at råbe "sejhed", når du tager skade, på en vilkårlig måde. Du vil så undgå, at tage den skade, fra det pågældende angreb.

Stk: 1 pr. kamp

Mesterklasser

Paladin

Velsignelse mod døden

Med denne velsignelse kan du give en person 1 ekstra liv i næste kamp. Når du har kastet velsignelsen skal du binde et velsignelsesbånd om armen på modtageren.

 

Velsignelsesbådene skal bindes om armen på den person som man velsigner. Velsignelsesbåndene kan ikke genbruges i en kamp.

•Alle personer kan kun have en velsignese på sig af gangen   

 

Stk: 2 pr. kamp

Helbredelse 1

Med denne evne kan du helbrede en såret person 1 liv. Denne evne kan ikke genoplive en død person.

 

Stk. 1 pr. kamp

 

Velsigelser og helbredelser kræver en høj og tydelig rite før den kastes.

Barbar

Bersærk

Med denne kan du i en kamp gå bersærk. Når du går bersærk råber du ”bersærk” og giver nu et ekstra i skade med dit våben resten af kampen. Når du gå i bersærk får du selv 2 i skade.

 

Stk: 1 pr. kamp

Frygtløs

Med denne evne er du er imun overfor magien "frygt".

Stormpionér

Krudtbrug

Med denne evne kan du give 1 i skade med et krudt våben. Dette gøres ved at sigte på en person og skyde, når du har skudt råber "1 i skade" til den person du har skudt.

 

Stk: 3 pr. kamp

Klatre murer

Med denne evne kan du klatre over en mur. Dette gøres enten med dine hænder eller et godkendt redskab. Mens du rollespiller at du kravler op af muren, tæller du til 30, hvis du bruger dine hænder og 15 hvis du bruget et redskab. Når det er gjort, må du gå over den mur.

Redskabet godkendes til våbenkontrol.

Denne evne må ikke bruges af personer som bruger "rustningsbrug: tung".

 

Stk: 1 pr. kamp

Ridder

Ustoppelig

Denne evne gør dig immun over for magien "Stå".

Udholdenhed 3

Denne evne giver dig 1 ekstra liv.

bottom of page